24-105 f4

V kategorii

Dobrý den. Chtěl bych si pořídit objektiv 24-105 f4 na FF,celkově mi vyhovuje,jen jsem se doslechl,že jedna serie se jim opravdu nepodařila a je špatně udělaná,nevíte jaké seriové číslo ona špatná řada měla ?

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.
Obrázek uživatele Rasty Gibel

Nenapisali ste aku znacku 24-105ky chcete kupit, ale podla otazky typujem ze sa jedna canon ef 24-105 f4. Neviem sice ake seriove cisla su to, ale v podstate pri kupe to nie je ani nutne vediet. Objektiv si treba pri kupe riadne vyskusat, fotky pozriet na pocitaci a podla toho sa zariadit. Ja som tak to kupoval ef 24-70 f2,8 prvej verzie, ktora tiez ma "kusovu variabilitu". Po pozreti fotiek na compe a riadnom odskusani som si bol isty, ze objektiv je v poriadku. Ak by som mohol navrhnut a odporucit, tak sigma 24-105 f4, je omnoho lepsia ako canon. Ja sam som si ju vyskusal na 6D-ku a vytrela mi zrak. Rychle spolahlive ostrenie, kresba vynikajuca od f4.

Obrázek uživatele martinkamin

24-105 f4 už dělá taky SIGMA v Art edici

Sigma sa konecne prebrala a konecne zacina vyrabat objektivy a nie hluposti. Verim tomu, ze v tom budu pkracovat

TO máte pravdu, ale berte to tak, že zase jsou to dost drahé věci, myslím ty nové objektivy. Kdo chce kvalitu koupil si Canon a je tady spousta lidí, co na Canon a Sigma ART objektivy nemá. Opravdu moc.

Viem ze za svoje nove skla si Sigma zapyta dost penazi, no spomenul som to len kvoli tomu, ze hodne ludi ani nevie, ze Sigma ma takyto objektiv v ponuke. Na druhej strane, vychadzam aj z jedneho maleho predpokladu a to, ze ked niekto si kupy FF cip tak ma vyzsie naroky na celu foto-vybavu. Samozrejme, ze s vyzsimi narokmi rastie aj cena.

FF zrcadlovka nutně znamená, že ten fotograf má vyšší nároky. Mám spoustu zkušeností, kdy fotografové mají FF, ale nároky vysoké nemají. Mají FF proto, že třeba EOS 5D classic nebo EOS 5D MK II je dnes hodně levná a nepotřebují drahé objektivy. Chtějí jen FF.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.